La Generalitat obri a consulta ciutadana el I Pla Biennal de Transparència 2019-2021

18/02/2019
La Generalitat obri a consulta ciutadana el I Pla Biennal de Transparència 2019-2021

La Generalitat ha obert a consulta ciutadana l'esborrany del I Pla Biennal de Transparència 2019-2021 amb l'objectiu de realitzar un procés participatiu, rebre aportacions i poder incloure-les en el pla, amb caràcter previ a la seua aprovació pel Consell.

El nou pla pretén planificar la política de transparència de la Generalitat per a consolidar i aprofundir en el compromís adquirit, donant resposta a l'exigència de la societat d'aconseguir una transparència efectiva i obrir una finestra d'oportunitat per traçar noves polítiques orientades a les necessitats de la ciutadania valenciana.

El I Pla Biennal de Transparència suposa una aposta decidida per avançar cap a una administració transparent, íntegra, participativa, eficaç i basada en el bon govern, com a estratègia per a l'adopció del nou paradigma que suposa el govern obert i establir una nova forma de relació entre l'administració i la ciutadania de la Comunitat.

L'esborrany consta d'una part diagnòstica i metodològica i està estructurat en tres nivells: sis grans línies estratègiques, mesures incloses en cadascuna de les línies i actuacions per a aconseguir els objectius. A més, inclou la manera d'avaluar el seu grau de compliment.

Els eixos essencials del document s'orienten a garantir l'accés efectiu a la informació pública; promoure la cultura de la transparència entre la ciutadania; realitzar una gestió eficaç i eficient de la transparència; crear un marc de planificació, avaluació i rendició de comptes de les polítiques públiques; generar valor i coneixement a través del foment de l'ús de les dades obertes; i fomentar la innovació en la Generalitat a través de la col·laboració i la participació social i interna.

Aportacions entre el 18 de febrer i el 4 de març

El fòrum per a poder realitzar aportacions estarà actiu entre el 18 de febrer i el 4 de març, ambdós inclusivament, en el següent enllaç:

http://participa.gva.es/va/web/pla-biennal-de-transparencia-2019-2021/inici

Per a participar es pot optar per fer-ho a través del fòrum; per a això s'haurà de crear un compte amb una adreça de correu electrònic i una contrasenya o si l'usuari ja s'ha registrat anteriorment en el fòrum de participació de la Generalitat, accedint amb les mateixes dades. També es poden realitzar aportacions dirigint un correu electrònic a portaltransparencia@gva.es

Es poden proposar accions no incloses en el Pla o realitzar aportacions de millora o modificació de les diferents línies, mesures i accions introduïdes.

Arxius relacionats