Transparència impulsa la constitució de la Mesa de la Responsabilitat Social d'Alacant

30/11/2018
Transparència impulsa la constitució de la Mesa de la Responsabilitat Social d"Alacant

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el director general de Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern, Josep Ochoa, han participat en la reunió en què s'ha constituït la Mesa de Responsabilitat Social d'Alacant, impulsada per la Generalitat.

En un principi, en la Mesa RS estan representades 25 entitats públiques i privades, com la mateixa Administració, sindicats, empreses del tercer sector, pimes, fundacions o universitats, entre altres. En una pròxima reunió es designarà la persona que n'ostente la coordinació i es dotarà d'un nucli orgànic.

El conseller de Transparència ha valorat molt positivament "la predisposició i col·laboració de totes les entitats que estan ací representades per a teixir aliances en matèria de responsabilitat social a la província d'Alacant, la qual cosa suposa un punt d'inflexió per a posar en marxa tot allò que es troba regulat en la nova llei valenciana per al foment de la RSC".

Alcaraz ha fet insistència en el compromís de les entitats i les organitzacions que aquest divendres s'han sumat a aquesta iniciativa "que pretén ser un mitjà perquè la cultura de la responsabilitat social es difonga i s'implante en el conjunt de la societat alacantina i que supose un impuls per a la participació ciutadana".

La Mesa RS d'Alacant naix com un espai comú participatiu, fòrum de difusió, sensibilització i intercanvi d'experiències, inquietuds i projectes que, en relació amb la responsabilitat social, sorgisquen o puguen sorgir entre els integrants actuals de la mesa o els que en el futur entren a formar-ne part.

Hi estan representats, entre altres, la Universitat d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández, UGT, CCOO, Ibermutuamur, Creu Roja, Atama Estrategia Responsable, Hidraqua, Cátedra RS, Solidaritat Internacional, Vectalia, Fundació CAM, Fundació Adecco, Cocemfe Alacant, Apsa, Laboratorios Quinton, Novafeina, A puntadas, Fundació Ángel Tomás, Unió de Mútues d'Alcoi i Balearia.

Arxius relacionats