Alcaraz elogia la posada en comú de projectes i idees d'associacionisme com a eina de futur contra la polarització

09/11/2018
Alcaraz elogia la posada en comú de projectes i idees d"associacionisme com a eina de futur contra la polarització

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha posat en valor la participació social en matèria d'associacionisme. Segons la seua visió, "posar en comú projectes, idees i il·lusions és la millor eina de futur" en moments de polarització. 

Alcaraz ha clausurat dijous la jornada amb què arrancava la campanya de comunicació "Les associacions, el cor del nostre poble", impulsada per la Fundació Horta Sud i que compta amb la col·laboració d'aquesta conselleria, que busca promocionar el teixit associatiu de la Comunitat Valenciana i donar reconeixement a la tasca que exerceixen aquest tipus d'entitats. 

"Som conscients que moltes vegades la gent és poc inclinada a participar, però necessitaríem que hi haguera més gent", ha sigut la crida que ha fet el conseller, qui ha agregat que l'àrea que dirigeix "està obligada a ajudar perquè això es complisca, tenint en compte també que aquest projecte és una experiència i que és un camí que comença ací". 

El coordinador de la Fundació Horta Sud, per la seua banda, ha apuntat que "els avanços en drets al llarg de la història només han arribat quan la societat civil s'ha organitzat i ha lluitat de manera col·lectiva". 

L'acte ha suposat un homenatge a les associacions valencianes i a les persones que formen part d'aquestes, sense les quals no seria possible l'acció d'aquests ens cooperativistes. Així, durant l'esdeveniment s'ha presentat el projecte audiovisual 'Anònimes, camins pel canvi', que pretén donar visibilitat a nou associacions de les tres províncies a través de microrelats. 

Així mateix, representants d'aquestes entitats han mantingut després una conversació relacionada amb aquest treball i s'ha projectat un vídeo d'agraïment a totes les persones i col·lectius que conformen el teixit associatiu valencià en reconeixement i homenatge a l'aportació a la societat que fan. 

El responsable de la Fundació també ha tingut paraules per als que participen en les diverses associacions, als qui ha qualificat de "bona gent". Segons comentava, es tracta de "persones que pensen en el bé de la comunitat" i de "gent que creu i milita per a construir un món millor", a més de ser "generosa, solidària, persuasiva i afectuosa; gent que treballa amb un somriure i amb estima pels altres".

'Anònimes, camins pel canvi'

El projecte audiovisual que s'ha presentat durant l'acte conta la història i el dia a dia de nou associacions radicades a les tres províncies valencianes. Les entitats alacantines que apareixen són Mujeres por Mujeres (Jacarilla), Col·lectiu Corfoll (Altea) i Novelda Accesible (Novelda). Per Castelló estan representades Femme Força Vinaròs (Vinaròs), FAMPA Castelló Penyagolosa (Castelló de la Plana) i La Maranya (Benicàssim). Per València apareixen Recuperem la Punta, Aturem la ZAL (València), Col·lectiu Obertament (Gandia) i Represaliados Paterna Fosa 128 (Paterna). 

Aquesta és la tercera col·laboració que uneix la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació amb la Fundació Horta Sud, després de "Som Súper" i "Històries de Superació", que es van dur a terme en els dos anys previs. "Igual que estem treballant en altres coses, aquesta idea de difusió, de motivació, de sensibilització i de formació davant del fet de la participació social és extremadament important, i estem molt satisfets del treball que s'ha fet", ha rematat Alcaraz.

Arxius relacionats