'Diàlegs d'estiu' conclou amb èxit la seua tercera edició amb més de 1.000 persones inscrites

14/07/2018

La Generalitat ha conclòs amb èxit la tercera edició del Fòrum Ètica Pública i Democràcia-Diàlegs d'estiu amb més de 1.000 persones inscrites en les diferents activitats proposades per a generar debat sobre temes d'actualitat a través de la visió de professionals i especialistes, a més de promoure la reflexió col·lectiva i la participació, i donar resposta a les qüestions que planteja la ciutadania a l'acció de govern del Consell.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha organitzat per tercer any consecutiu aquest esdeveniment pel qual passaran tots els membres de l'executiu valencià en el cicle de Trobades del Consell amb la Ciutadania, que van començar el passat 6 de juliol i que finalitzaran el 19 de juliol.

El conseller de Transparència ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició i ha destacat que "és un model que està funcionant", a la qual cosa ha afegit que "és un manera de donar comptes de manera directa".

La setmana que ve el president, Ximo Puig, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, seran els encarregats de concloure aquestes trobades del Consell amb la ciutadania a les localitats de València i Dénia, respectivament.

D'aquesta manera, s'ha aconseguit establir un diàleg obert entre els membres del Govern Valencià i representants de tota classe d'organitzacions socials i persones interessades a participar en aquestes converses. Els representants del Consell hauran visitat un total de 10 localitats quan hagen acabat totes les trobades: Villena, Paiporta, Castelló, Alcoi, Alacant, Altea, Sagunt, Viver, Dénia i València.

El conseller Alcaraz ha destacat la importància d'aquesta escola d'estiu que "s'està consolidant per a complir amb un dels eixos del Govern del Botànic, com és la regeneració democràtica, la rendició de comptes i la transparència".

Converses obertes, tallers i seminaris

Al seu torn, la Seu Universitària Ciutat d'Alacant ha acollit entre el 9 i el 13 de juliol un conjunt d'activitats que ha reunit entitats, administracions públiques, institucions, societat civil i 46 ponents per a reflexionar sobre diferents temes d'actualitat.

En les diferents sessions de "Converses obertes" s'ha parlat i analitzat la justícia a Espanya, la investigació de casos de corrupció o les ingerències del poder polític; s'ha aprofundit en els reptes socials, econòmics i polítics actuals; s'ha debatut sobre el moviment feminista; i en relació a la crisi ecològica, econòmica i d'atencions, entre altres assumptes d'actualitat.

En aquestes converses han participat intel·lectuals de prestigi reconegut com ara Joaquim Bosch, Ignacio Escolar, Emilio Lamo de Espinosa, Nicolás Sartorius, Cristina Almeida, Irantzu Varela o Yayo Herrero.

Així mateix, també a Alacant s'han dut a terme 10 talleres i seminaris centrats en temes com ara els fonamentalismes religiosos, la reforma de la Constitució Espanyola, la geografia i transparència, el desenvolupament sostenible, els territoris socialment responsables, la participació juvenil, la innovació i l'ús de les xarxes socials en les administracions públiques, els pactes d'integritat, la intel·ligència col·lectiva o els pressupostos participatius.

Arxius relacionats